Bedreigingen waren vaste prik voor Eric van 't Zelfde (OSG Hugo de Groot)

Crisis de Baas13 okt 202125 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Directeur worden van een van de slechtst presterende scholen van Nederland, je moet er maar zin in hebben. Eric van 't Zelfde had dat, en met een heldere en vooruitstrevende visie wist hij de OSG Hugo de Groot uit het slop te trekken. Al moest hij daarvoor wel door roeien en ruiten gaan.

Image

In deze aflevering praat Rens met Eric van 't Zelfde, voormalig schooldirecteur van de OSG Hugo de Groot in Rotterdam-Zuid. Bij zijn aanstelling in 2009 gold het lyceum als een van de slechtste van het land, maar met een duidelijke visie en een flinke dosis eigenzinnigheid wist hij het tij te keren. Binnen een paar jaar klom 'de Hugo' op tot excellente school, maar Eric wilde meer, en vooral sneller. Op weg naar wat een kostschool voor de armen moest worden, stuitte hij echter op het nodige verzet.

Waar begin je als een school op het randje van de afgrond balanceert? Hoe ga je om met extreme geweldsincidenten onder leerlingen? En wat doe je als de hoge bazen vinden dat je te veel en te snel wilt? Dat en meer hoor je in deze aflevering van Crisis de Baas.

Over deze podcast

Wat als je organisatie te maken krijgt met een onvoorziene crisis en je geen idee hebt waar het heen gaat? In de radioserie Crisis de Baas vertellen CEOs, directeuren en ondernemers hoe zij wendbaar blijven en omgaan met de gevolgen van een fikse tegenslag.


Mede mogelijk gemaakt door