Tjeerd van der Schee (Copijn) moest gelijk reorganiseren

Crisis de Baas25 nov 202123 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In de studio van BNR praat Rens met Tjeerd van der Schee, directeur van Copijn. Het bedrijf houdt zich bezig met landschapsarchitectuur, boombeheer en aanverwante zaken en stond er bij Tjeerds aanstelling in 2014 slecht voor. Om Copijn uit het slop te trekken, begon hij met een grote reorganisatie, die niet bij alle medewerkers even goed viel. En alsof dat nog niet genoeg was, besloot een deel van zijn mensen na een aantal maanden op te stappen.

Hoe ga je om met een reorganisatie in een bedrijf dat jij en dat jou nog helemaal niet kent? Wat als je transparant probeert te zijn, maar dit averechts blijkt te werken? En hoe overtuig je medewerkers ervan het roer 180 graden om te gooien? Dat en meer in de laatste aflevering van dit seizoen van Crisis de Baas.

Over deze podcast

Wat als je organisatie te maken krijgt met een onvoorziene crisis en je geen idee hebt waar het heen gaat? In de radioserie Crisis de Baas vertellen CEOs, directeuren en ondernemers hoe zij wendbaar blijven en omgaan met de gevolgen van een fikse tegenslag.


Mede mogelijk gemaakt door