Teaser | Crypto Cowboys: het verhaal van Xpose Protocol

Crypto Cowboys5 jan 20221 minuut
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een beroemde rapper, een game-koning, een marketingmagnaat met miljoenen volgers en de directeur van Ajax. Meng dat met bedreigingen en miljoenen euro's en je hebt een giftige mix. Dit is het verhaal van Xpose Protocol: De grootste cryptoscam in Nederland.

Over Crypto Cowboys 

Crypto Cowboys is een podcast van BNR gepresenteerd door journalist en podcastmaker Aäron Loupatty en met eindredactie van Wendy Beenakker. Bij het onderzoek heeft BNR samengewerkt met de redacties van BOOS van BNNVARA en het FD

Journalistieke verantwoording 

Voor deze podcast sprak BNR met directe betrokkenen, gedupeerden en experts. Uiteraard is er uitgebreid moeite gedaan om hoor- en wederhoor te plegen. Helaas heeft een aantal betrokkenen zich in stilzwijgen gehuld. Indien zij wel gebruik hebben gemaakt van het aanbod om te reageren, hebben we dat ook verwerkt in de podcast.  

Een deel van de bronnen wil anoniem blijven. In dat geval is de identiteit van de bewuste personen wel bekend bij de redactie.  

BNR heeft inzicht gekregen in duizenden interne app-gesprekken, screenshots, audionotities, cryptowallets, transacties en bestandsdata. Op basis hiervan hebben we dit verhaal kunnen maken.