Crypto Cowboys: 1. The Good. De Gouden Bergen

Crypto Cowboys6 jan 2022Seizoen 1, Aflevering 122 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Gouden bergen werden er beloofd. Investeren in cryptobedrijf Xpose Protocol zou jou en je familie rijk maken. Met behulp van influencers, bekende voetballers en miljonairs zou Xpose ‘to the moon’ moeten gaan. Maar met een ruzie in de wereld van de ‘finfluencers’ wordt een drama ontketend. Het verhaal van Xpose Protocol verloopt heel anders en duizenden investeerders, vooral jongeren, verliezen hun geld.

De YouTube-video van Tim Hofman met BOOS (BNNVARA), waarin hij de Xpose-zaak behandelt, check je hier. 

Het artikel van journalist Sonny Motké, die de geldstromen liet onderzoeken, lees je hier. 

Over Crypto Cowboys 

Crypto Cowboys is een podcast van BNR gepresenteerd door journalist en podcastmaker Aäron Loupatty en met eindredactie van Wendy Beenakker. Bij het onderzoek heeft BNR samengewerkt met de redacties van BOOS van BNNVARA en het FD

Journalistieke verantwoording 

Voor deze podcast sprak BNR met directe betrokkenen, gedupeerden en experts. Uiteraard is er uitgebreid moeite gedaan om hoor- en wederhoor te plegen. Helaas heeft een aantal betrokkenen zich in stilzwijgen gehuld. Indien zij wel gebruik hebben gemaakt van het aanbod om te reageren, hebben we dat ook verwerkt in de podcast.  

Een deel van de bronnen wil anoniem blijven. In dat geval is de identiteit van de bewuste personen wel bekend bij de redactie.  

Artwork: Art Associates