2. The Bad: Dicht Bij het Vuur

Crypto Cowboys13 jan 2022Seizoen 1, Aflevering 225 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De hype rondom Xpose Protocol begint groter en groter te worden. Steeds meer mensen investeren erin en steeds bekendere namen namen sluiten zich aan bij het team van Xpose. Zelfs de directeur van voetbalclub Ajax wordt adviseur. 'Zulke namen verbinden hun naam toch echt niet aan een scam?', denken de vele jongeren die erin investeren. Dat terwijl het bedrijf langzaam implodeert.

De YouTube-video van Tim Hofman met BOOS (BNNVARA), waarin hij de Xpose-zaak behandelt, check je hier. 

Het artikel van journalist Sonny Motké, die de geldstromen liet onderzoeken, lees je hier. 

Over Crypto Cowboys 

Crypto Cowboys is een podcast van BNR gepresenteerd door journalist en podcastmaker Aäron Loupatty en met eindredactie van Wendy Beenakker. Bij het onderzoek heeft BNR samengewerkt met de redacties van BOOS van BNNVARA en het FD

Journalistieke verantwoording 

Voor deze podcast sprak BNR met directe betrokkenen, gedupeerden en experts. Uiteraard is er uitgebreid moeite gedaan om hoor- en wederhoor te plegen. Helaas heeft een aantal betrokkenen zich in stilzwijgen gehuld. Indien zij wel gebruik hebben gemaakt van het aanbod om te reageren, hebben we dat ook verwerkt in de podcast.  

Een deel van de bronnen wil anoniem blijven. In dat geval is de identiteit van de bewuste personen wel bekend bij de redactie.  

Artwork: Art Associates