Crypto Update

Crypto Update

Het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn.

Volg Crypto Update via:

Afleveringen

Crypto Update: Betaalbedrijf Strike haalt 80 miljoen op, wanneer volgt Europa?

Bitcoinbetaalbedrijf Strike haalt 80 miljoen euro aan nieuw kapitaal op met een investeringsronde. Daarmee kan het Amerikaanse bedrijf zich opnieuw fors uitbreiden. De vraag is nog altijd wanneer Strike eindelijk voet aan de grond in Europa zet. Ook in deze update: Terra-oprichter Do Kwon staat gesignaleerd op de opsporingslijst van Interpol en Apple keurt de verkoop van NFT's goed in zijn apps, maar dat lijkt vooral uit eigen belang.

29 sep • 6 minuten

Crypto Update: 160 miljoen gestolen bij DeFi-platform Wintermute

Opnieuw is een DeFi-platform slachtoffer geworden van een hack. Het gaat dit keer om Wintermute, een protocol dat liquiditeit levert aan decentrale en centrale exchanges. Er is ruim 160 miljoen dollar aan crypto gestolen, maar volgens de CEO hoeven we ons geen zorgen te maken over de toekomst van het platform. Ook is de definitieve wettekst van de Europese MiCAR gelekt en heeft CEO Jesse Powell van Kraken zijn ontslag ingediend.

22 sep • 6 minuten

Crypto Update: De Merge bij Ethereum is een feit

De Merge is een feit. Donderdagochtend, vlak voor de opnames van deze Crypto Update, noemde Vitalik de merge 'finalized', al is het nog te vroeg om te zeggen dat het samenvoegen van de twee blockchains foutloos is verlopen. Het overlijden van Koningin Elizabeth heeft een hoop nieuwe coins en NFT's in het leven geroepen, maar die blijken tot nu toe niet erg succesvol. En het Amerikaanse Ministerie van Financiën heeft aangegeven dat werken aan de code van de gesanctioneerde mixingdienst Tornado Cash niet verboden is.

15 sep • 7 minuten

Crypto Update: Plan Centraal-Afrikaanse Republiek loopt spaak

Het plan om Bitcoin en de Sango-coin uit te rollen in de Centraal-Afrikaanse Republiek loopt spaak. De wet die Bitcoin een wettig betaalmiddel had moeten maken is tegengehouden door de centrale bank. De eigen Sango-coin loopt op tegen een uitspraak van het Constitutioneel Hof. Verschillende aspecten van het project zouden niet stroken met de grondwet. Ook is er nieuws over grote bedrijven en NFT's, en hardware wallet-fabrikant Ledger.

1 sep • 7 minuten