Anti-witwasregelgeving stoot cryptobedrijven af

Crypto Update15 jan 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Crypto-Update, het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn.
De Crypto-Update, het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn. (BNR)

Deribet vertrekt

Het vertrek uit Nederland is een direct gevolg van de nieuwe antiwitwasregelgeving. De Europese richtlijn is aangenomen. De Nederlandse wetgeving is al door de Tweede Kamer maar nog niet door de Eerste Kamer. Diverse Kamerleden hebben minister Hoekstra gewaarschuwd voor de gevolgen van de strengere regelgeving. Nog voordat de wet er is trekken de eerste bedrijven al conclusies en verkassen naar een land met een beter vestigingsklimaat. Deribet is een van die bedrijven en gaat zich vestigen in Panama.

Basketbalcontract

De Amerikaanse NBA-basketballer Spencer Dinwiddie verkoopt via tokens zijn contract met een waarde van 34 miljoen dollar. De 13,5 miljoen die hij daarmee verdient investeert hij weer in het uitbetalen 5 procent rente per jaar kan betalen. De basketbalbond heeft nog bezwaren maar Dinwiddie zegt dat de toekomst niet tegen te houden is.

De Crypto-Update, het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn.

Podcast | Cryptocast

Herbert Blankesteijn en Madelon Vos navigeren je wekelijks in de CryptoCast door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies. Abonneer je hier op deze podcast!


Mede mogelijk gemaakt door