Short gaan op crypto: inpakken en wegwezen

Crypto Update26 feb 20205 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Crypto-Update, het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn.
De Crypto-Update, het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn. (BNR)

Sun had zijn onderonsje met Buffett te danken aan een forse bijdrage aan een van diens goede doelen. Zijn hoop was om op de superinvesteerder in te kunnen praten over de zegeningen van crypto, maar dat bleek zonder effect. Buffett weigert nog altijd de intrinsieke waarde van crypto in te zien en ook over de opbrengst is hij niet te spreken: je hebt er alleen iets aan als je je crypto kunt verkopen an de volgende, die daarmee een potentieel probleem op de kop tikt.

Luister ook | Optimisme overheerst in Cryptoland

Buffett komt daarnaast met de bekende riedel dat vooral criminelen het gebruiken, zegt Herbert Blankesteijn. 'En dan maakt hij wel een leuk investeerdersgrapje: het enige serieuze effect van Bitcoin op de economie dat hij kan bedenken is dat je nu short kunt gaan in koffers, omdat criminelen die niet meer nodig hebben om met hun geld rond te lopen.'

De Crypto-Update, het laatste nieuws over cryptocurrencies en blockchain. Met Herbert Blankesteijn.

Podcast | Cryptocast

Herbert Blankesteijn en Madelon Vos navigeren je wekelijks in de CryptoCast door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies. Abonneer je hier op deze podcast!


Mede mogelijk gemaakt door