FOMO en de bitcoin-jojo

Crypto Update24 feb 20216 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Toch waren die teksten niet echt verrassend. Daarom lijkt het er eerder op dat het allemaal even net iets te hard was gegaan, op basis van FOMO, de angst om de boot te missen. Meestal krijg je na zo’n sprint een tijdje niks, of zelfs een dalende trend van een paar weken - net als in januari. Vorige week hadden we het over verdubbelingen elke twee maanden en dat je dan in april al een Bitcoin van 100.000 dollar kon hebben. Ook als een rechte lijn trekt door de dalen in de markt, kom je nog altijd uit op die koers.

Luister terug | Cryptocast | In gesprek met een bitcoinscepticus

Intussen zijn er na de eerste beursgenoteerde reuzen ook de eerste kleine bedrijven opgedoken die hun reserves in Bitcoin steken. Zelfs ook het eerste Europese bedrijf: het Duitse cannabisbedrijf SynBiotic, dat precies nazegt wat bijvoorbeeld MicroStrategy zegt: dat het op grote schaal bijmaken van dollars en euro’s hun waarde op den duur geen goed zal doen en dat daarom Bitcoin een goede bescherming biedt. Dus: niet om snel rijk te worden, maar om te voorkomen dat je langzaam arm wordt.

En een ander voorbeeld is erg interessant, de Amerikaanse site over geld The Motley Fool, die al sinds 1993 bestaat en deels een nieuwssite, deels adviesbedrijf is. Anders dan SynBiotic noemt Motley Fool wel een bedrag: 5 miljoen dollar. Met vijfhonderd werknemer toch 10.000 dollar per werknemer. En ze geven drie redenen om dit te doen. Bescherming tegen inflatie is daar weer bij. Ten tweede verwachten ze op dat gebied dat bitcoin het beter zal doen dan goud.

Luister terug | Crypto Update | Alweer cryptorecords

En hoe op de eigen nieuwssite bericht Motley Fool niet louter juichend over Bitcoin. Op dit moment linkt de voorpagina naar een kritisch stuk: drie bitcoingerelateerde aandelen die 31-66% procent zouden kunnen tanken in de komende tijd. Naast twee miningbedrijven zien we daar ook bijstaan MicroStrategy met een downside zoals ze dat noemen van 66%, omdat de koers is opgeblazen door alle publiciteit rond de aankoop van bitcoin. Dus Motley Fool is niet bezig op de nieuwssite de eigen belegging te rechtvaardigen of de koers op te blazen, dat is wel netjes van ze.]

Deze week in de Cryptocast

Het verhaal van BLOX. Veel cryptobedrijven hebben het sinds oktober razend druk. Maar bij BLOX ging het in januari echt mis, met veel klachten van klanten die vonden dat ze waren benadeeld doordat hun transacties niet op tijd werden uitgevoerd. Blox komt vertellen wat er precies is gebeurd en hoe ze de klachten hebben behandeld. Morgenavond kun je het horen of zien, net wat je wilt.

Links

Duits cannabisbedrijf spaart in bitcoin…

...net als investeringssite Motley Fool

Gartner: 5% van bedrijven wil dit jaar nog investeren, 10% waarschijnlijk later.

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door