Bitcoin maakt pas op de plaats

Crypto Update19 mei 20216 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(BNR)

Ook het hele sentiment rond Elon Musk is veranderd in de cryptowereld. Mensen bestelden hun Tesla af, ze verkochten hun Tesla-aandelen voor Bitcoin en maakten Musk belachelijk. Het is namelijk niet meer mogelijk om Tesla's te betalen met bitcoin, maar het bedrijf houdt de gekochte bitcoins van zo'n anderhalf miljard dollar zelf wel.

Toen Musk erop zinspeelde dat hij die wellicht toch zou verkopen, was het ook niet goed. Er waren ook mensen die het vreemd vonden om als autobedrijf een probleem te hebben met het elektriciteitsgebruik van Bitcoin. Waarom zou je wel een innovatieve auto kunnen hebben die energie verbruikt, maar geen innovatieve munt die hetzelfde doet?

Deze week in de Cryptocast

Martijn Jeroen van der Linden, lector New Finance aan de Haagse Hogeschool, met als co-host Paul Buitink, monetair expert en bitcoiner van het eerste uur. Wat zou je kunnen met bijvoorbeeld echte digitale euro's? Welke technieken zou je kunnen gebruiken en wat zijn de gevaren?

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast, Apple Podcast of Spotify.