Bitcoin krabbelt voorzichtig op

Crypto Update26 mei 20216 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Eerder daalden de koersen onder andere door de escapades van Musk, die het betalen met bitcoin voor nieuwe Tesla’s stopte vanwege zogenaamde bezorgdheid over het milieu. Een andere belangrijke factor was dat de regering van China had laten weten af te willen van de mining-activiteiten in het land. Nu komt er een trek op gang van miningbedrijven vanuit China naar de VS, waar ze onder andere welkom zijn in Texas. Daar is de stroomprijs nog eens vier keer zo laag als in China: twee cent per kWh.

Tijdens een bijeenkomst dit weekend richtte Musk de Bitcoin Mining Raad op. De bedoeling van die Mining Raad van Noord-Amerikaanse miningbedrijven is dat die bedrijven gaan rapporteren wat voor energie ze gebruiken. Het idee is dat deze transparantie zal stimuleren om zoveel mogelijk groene energie te gebruiken. Het nieuws hierover gaf de bitcoinkoers maandagavond een flinke zet, tot vlakbij de 40.000 dollar. Dat was een plus van 5000 dollar.

Deze week in de Cryptocast

Allerlei dingen rond bitcoin zijn 10 jaar geleden de laatste tijd. In 2019 de start van bitcoin, vorig jaar de dag dat bitcoin 1 dollar waard werd. Vandaag is het 10 jaar geleden dat BNR voor het eerst aandacht besteedde aan bitcoin. Daar praten we over met twee bitcoinveteranen, Roland de Goeij van Bitcoinspot.nl en Robert Reinder Nederhoed van Bitmymoney

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door