Verdeelde meningen over koers

Crypto Update2 jun 20216 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een stijging zou welkom zijn, want volgens de statistieken was mei 2021 de slechtste maand voor bitcoin op één na: september 2011, bijna 10 jaar geleden. Toch denkt handelaar en analist Peter Brandt dat de koers verder zal dalen. Hij had twee vragen voor zijn half miljoen volgers op Twitter: was er één keer in de geschiedenis van bitcoin dat de koers 50 procent omlaag ging en níet doorging naar -70 procent, en is het ooit gebeurd dat de koers 50% zakte en daarna binnen 7 maanden weer een record bereikte?

Uit de discussie die volgde bleek dat er wel voorbeelden zijn dat dit na acht maanden gebeurde. Het aantal van zeven was dus heel bewust gekozen. Peter Brandt wilde vooral zeggen dat het nog verder omlaag kan en dat we deze klap niet zomaar even te boven komen.

Deze week in de Cryptocast

We gaan in gesprek met Rosanne Hertzberger, columniste van NRC. Ze spaart in bitcoin en toen ze daar meer over wilde weten kwam ze terecht bij de Cryptocast en was daar zeer ontevreden over. Dat schreef ze in een column en toen hebben we haar maar uitgenodigd. Bert Slagter is er ook bij, belooft een interessant gesprek te worden.

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door