El Salvador voert bitcoin in als betaalmiddel

Crypto Update9 jun 20217 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Veel gaat het nog niet betekenen, zegt Herbert Blankesteijn, presentator van de Cryptocast. 'Het enthousiasme erover is heel groot onder bitcoinfanaten en terecht ook wel want het is het eerste land dat zo’n stap zet.' De videoboodschap van president Bukele van El Salvador werd overstemd door juichende congresgangers. Jack Mallers, van de app Strike, presenteerde de bekendmaking en hij barstte bijna in tranen uit. 'Het heeft alleen echt betekenis als er meer landen volgen en dat moet nog maar blijken', zegt Blankesteijn.

Hij vervolgt: 'In z’n eentje is El Selvador een klein en onbelangrijk land. En het is nog niet zover, er is alleen nog een wetsontwerp. En dan nog, ik verwacht dat het op korte termijn op straat daar weinig verschil zal maken. Prijzen zullen in dollars blijven, mensen zullen echt meer met dollars rondlopen dan met bitcoinwallets op hun smartphone. Pas als er iets misgaat met de dollar, zal het verschil maken.'

Deze week in de Cryptocast

Marc van der Chijs, een doorgewinterde bitcoin bull die zich nooit door koersdalingen van de wijs laat brengen, zit in de Cryptocast. Hij weet veel over China, heeft crypto-investeringsbedrijven en een miningbedrijf opgericht, dus bij hem komen veel lijntjes samen. Ik ondervraag hem samen met co-host Krijn Soeteman, auteur van Crypto for Dummies.

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door