Waarom stablecoin Tether in de ban wordt gedaan

Crypto Update28 okt 20217 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Tether is een stablecoin en is bijna altijd een dollar waard en wordt op crypto-exchanges gebruikt om de handel sneller te maken: dan kan je crypto kopen en verkopen met iets dat de waarde heeft van een dollar en veel sneller over internet beweegt dan die dollar. Maar zo’n stablecoin moet wel gedekt zijn door echte dollars, want als iedereen die ze heeft ze wil inwisselen, moet dat kunnen. Die dekking van de Tether is mistig, dat is al jaren zo. Tether is de dominante stablecoin, goed voor ongeveer 50% van de markt. En Bitcoin Meester heeft nu besloten een alternatief te gaan gebruiken, de USDC, waarvan de dekking duidelijker is.

Deze week in de Cryptocast

De gebroeders Slagter: Bert en Peter. Zij hebben een boek geschreven met als titel: 'Ons geld is stuk'. Daarin leggen ze uit wat de problemen zijn met het huidige monetaire stelsel: de reële rente die al heel lang negatief is zodat je spaargeld langzaam afneemt, stijgende prijzen van zaken als aandelen en huizen zodat de rijken rijker worden en er geld gaat van jong naar oud, en vooral gaat het boek over wat bitcoin is en waarom het sommige van die problemen kan helpen oplossen. Als een soort publiek alternatief om het staatsgeld op het rechte pad te houden.

Links

FD: Cryptobroker Bitcoin Meester dumpt stablecoin Tether na zorgen over dekking

Walmart begint met bitcoin-betaalautomaten

Pensioenfonds in Texas belegt in bitcoin en ether

Photoshop genereert direct NFT van nieuw grafisch werk

El Salvador maakt eind aan misbruik bitcoinapp door handelaren

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door