Cryptocast

Cryptocast

Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

Volg Cryptocast via:

Afleveringen

257 B: Een bitcoineconomie op de Filipijnen

'Bitcoin Island' in de Filipijnen is één van de nieuwere plekken waar een circulaire bitcoineconomie moet ontstaan. Op initiatief van het Amerikaanse Pouch moet Boracay, zoals het eiland eigenlijk heet, een droombestemming voor bitcoiners worden én oplossingen bieden voor de lokale bevolking. Te gast is Arnold Hubach, oprichter van Bitcoin Focus en redacteur bij Bitcoin Magazine NL. Hij is niet alleen journalist, maar ook digital nomad. Met die twee petten trok hij naar de Filipijnen om verslag te doen vanaf Boracay. Lukt het om daar een bitcoineconomie op te zetten? Co-host is Daniël Mol.

31 jan • 46 minuten

256 B: Nostr als écht decentraal alternatief op Twitter

We zijn nog maar net uitgepraat over Mastodon en daar is het volgende decentrale communicatieprotocol al: Nostr! Nostr is in elkaar gedraaid door bitcoinontwikkelaars en claimt écht decentraal te zijn, in tegenstelling tot Mastodon. Wat kunnen we precies met Nostr, wat is de koppeling met Bitcoin en gaat dit tractie krijgen bij het grote publiek? Allemaal vragen voor Edward Hollander, lightning-expert, podcasthost bij Connect the World en redacteur bij Bitcoin Focus. Co-host is Krijn Soeteman.

24 jan • 48 minuten