Cryptocast

Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

Volgende aflevering:
Dinsdag, 14:30 uur
Volg Cryptocast via:

Afleveringen

Crypto Update: 'Deepfakes groot probleem voor de cryptowereld'

Cryptobeurs Binance waarschuwt voor deepfake video's. In de nabije toekomst is de kwaliteit van deze nepfilmpjes zo goed, dat klanten en cryptobedrijven zelf in de problemen kunnen komen. Wat gaat Binance daar aan gaat doen? Dat weten ze zelf ook nog niet. En FTX wil geld terug van een peperdure overname van aandelenbeurs Embed. Managers van dat bedrijf vonden het overnamebedrag zelf veel te hoog en dat argument gebruikt FTX nu in de rechtszaal.

25 mei • 7 minuten

273 B: Digitale euro wordt niet programmeerbaar, volgens DNB

De digitale euro is vanaf het begin onderwerp geweest van (felle) discussie. DNB staat als Nederlandse centrale bank voorop in de ontwikkeling van deze techniek. Zo behartigt de organisatie de Nederlandse belangen en leveren zij expertise aan Europa. Te gast is Inge van Dijk, divisiedirecteur Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur. Op welke ontwerpkeuzes zet DNB in voor dit project? En hoe gaat de bank om met de zorgen rond de digitale euro?

23 mei • 41 minuten

Host