Cryptocast
Cryptocast

Cryptocast

Cryptocurrency are here to stay. Herbert Blankesteijn navigeert je wekelijks door al het cryptonieuws. Langs fans en haters, hypes en trends, winst en verlies.

Een open gesprek met bitcoin-criticus Joost van Kuppeveld

Samen met co-host Bert Slagter gaan we in gesprek met Joost van Kuppeveld, journalist bij het FD en kritisch volger van Bitcoin. We praten over de werkzaamheden van Joost en zijn mening over Bitcoin. Zo noemde hij de techniek onlangs nog een 'digitale kettingbrief'. Waarom? Ook hebben we het over het narratief van bitcoin, hoe Joost de institutionele interesse ziet en de toon van het FD, als het over crypto gaat.

Beleggen in altcoins, hoe pak je dat aan?

Het ging in de laatste paar Cryptocasts vooral over bitcoin, dus was het hoogtijd om weer eens in de altcoins te duiken. Dat doen we met Marcel Burger en Alfred Prevoo. Beide heren hebben dus flink wat ervaring in de beleggingswereld en kijken daarbij ook graag naar altcoins. Hoe maak je bijvoorbeeld een keuze uit al die honderden projecten? Is het interessant om te handelen met een algoritme? En hoe spot je een nieuwe trend, zoals decentralized finance?