Economische onzekerheid: Bitcoin als alternatief betaalmiddel?

Cryptocast30 aug 20181 uur 7 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Links:

Linkedin Edin

Boek Edin

Maduro probeert zijn token, de Petro, op allerlei manieren aan de man te brengen.

Nieuws:

Ook deze week bespreken we het nieuws.

Edin: Het nieuws van Edin gaat over de gelijkheid tussen China en Rusland.

Madelon: Groot nieuws over de rentetarieven die de Amerikaanse overheid moet betalen op staatsobligaties. In een normale markt moet de schatkist meer rente voldoen naarmate het voor een langere periode geld wil lenen. Maar in uitzonderlijke gevallen wordt dat patroon doorbroken en zijn korte leningen duurder dan langere. Deze zogeheten omgekeerde rentecurve geldt als voorspeller van een mondiale recessie. Dit betekent dat deze recessie voor de deur staat.

Han de Jong, hoofdeconoom van ABN Amro: 'Dit is een signaal dat je serieus moet nemen. Het is een goede voorspeller van conjuncturele problemen. Obligatiemarkten zijn goed in het vroeg herkennen van een economische neergang'

Herbert: Herbert zijn nieuws gaat over het implementeren van de private key in een stuk DNA.

De vaste onderwerpen:

Tweets die zijn binnengekomen op @CryptocastNL. De prijsanalyse van Madelon: bitcoin verliest weer flink. Meer info vind je op haar YouTube-kanaal.

Het beleggingsspel van Herbert, Boris en Madelon. De stand van Herbert was vorige week $282,90. Deze week staat hij op $359,50, een prima stijging ten opzichte van vorige week. Madelon haar stand was twee weken geleden $711.10. Vorige week zat haar telefoon in een ‘loop’ en ze kan haar stand niet terughalen. Inmiddels is haar probleem verholpen en staat zij op een stand van $778,36. De stand van Boris laat nog een week op zich wachten. Het 100 dollar per week-project van Herbert gaat goed, al zegt hij het zelf: na 22 etappes staat hij op $2131,43. Hij kocht deze week zijn bitcoins op $7023,13.

Het vaste team van de Cryptocast bestaat uit:

Boris van de Ven, producent van Gamekings.tv

Herbert Blankesteijn, presentator van BNR Digitaal. www.twitter.com/hmblank en www.blankesteijn.com

Madelon Vos, https://www.youtube.com/


Mede mogelijk gemaakt door