Ethereum in overgangsfase

Crypto Update12 mei 20216 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Meer vraag naar de munt om die contracten af te wikkelen, dus een hogere etherkoers. Ook een groot aanbod van transacties, wat het netwerk traag maakt en transacties duur. Dat heeft concurrerende coins zoals cardano, polkadot en binance coin kansen gegeven en ether stond daardoor een tijdje onder druk.

Ethereum krijgt een opknapbeurt, en die is nu aan de gang. Geleidelijk worden verbeteringen doorgevoerd zoals het splitsen van de blockchain wat het netwerk sneller maakt, het afschaffen van mining. De transactiekosten gaan dan omlaag. Het optimisme daarover groeit en dat zie je terug in de koers.

Deze week in de Cryptocast

Daan Kleiman van cryptobedrijf Bitonic met als co-host Martijn Wismeijer van General Bytes, de fabrikant van bitcoin-geldautomaten. Hoe denken zij over de stagnatie van bitcoin, hoe staat het met de rechtszaak van Bitonic tegen DNB over de vergunningsprocedure en hoe komt Martijn Wismeijer eigenlijk aan genoeg chips voor de bitcoinmachines?

Over de Crypto Update

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live woensdagochtend rond 8:50 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast/, Apple Podcast of Spotify.


Mede mogelijk gemaakt door