Crypto Update: Bitcoin is meer waard dan de Russische roebel

Cryptocast3 mrt 20226 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De oorlog in Oekraïne heeft desatreuze gevolgen voor de Russische economie. Door strenge sancties uit het westen kreeg de roebel harde klappen. Inmiddels is de marketkapitalisatie van de Russische munt minder dan die van bitcoin. Opvallend is ook dat bitcoin voor een flink hoger bedrag over de toonbank gaat in Rusland. Een mogelijke indicatie dat Russen een uitweg zoeken en bitcoin de betere optie vinden. Ondertussen haalt de Oekraïense overheid geld op via cryptovaluta. De regering ontving al meer dan 30 miljoen dollar aan donaties. 

Deze week in de Cryptocast

In de Cryptocast van deze week een gesprek met Mahir Alkaya, kamerlid voor de SP. Alkaya heeft een boek geschreven met als titel 'Van wie wordt ons geld'. Hierin beschrijft hij de opkomst van digitaal centralebankgeld, waarbij we als samenleving voor fundamentele keuzes staan. Co-host is Paul Buitink, net als Alkaya ooit ijveraar voor een depositobank, die alleen maar geld bewaart zonder commerciële fratsen.

Links

Steeg de prijs van bitcoin enkel door oorlog? Nee

Bitcoin in Rusland veel duurder

Oekraïne accepteert ook donaties in Dogecoin en Solana

Donaties Oekraïne

Met Herbert Blankesteijn bespreken we elke week de toestand van de crypto. Luister live donderdagochtend rond 9:20 in De Ochtendspits, of wanneer je wilt via bnr.nl/podcast/cryptocast/

 


Mede mogelijk gemaakt door