Hoe, wat en waar leren mijn dochters straks?
Speel de aflevering afOf luister via BNR app Spotify Apple Podcasts
Over de aflevering
Moeten ze eigenlijk nog wel leren? Koppelen we ons zelf niet aan externe harde schijf en hebben we zo alle kennis paraat? Geen topografie meer stampen, maar met een VR-bril op naar de steden toe. We worden bijgespijkerd in het onderwijs van de 21e eeuw.
Te gast:
Robin de Lange, directeur van het Virtual Reality Learning Lab en onderzoeker aan de Universiteit Leiden. De Lange doet onderzoek naar de inzet van augmented en virtual reality in het onderwijs. Hij brengt de theorie ook in de praktijk met zijn Virtual Reality Learning Lab. Hij geeft trainingen en zet digi-docenten in.
Ismael Ahmidout, hoofd van het Cyber Defense Center van De Nederlandsche Bank. Uit eigen overtuiging is hij de Cyberschool gestart, waar hij de voorzitter van is. Hij wil kinderen weerbaar maken tegen digitale gevaren. Dit moet volgens hem een vast onderdeel worden van het leersysteem van de toekomst.
Elke week laten we wetenschappers uit het veld ons wegwijs maken in de komende eeuw. De mensen die ons de komende decennia gaan vormgeven. Maar wat betekenen alle veranderingen die op ons afkomen nou voor ons als mens? Daarover Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de universiteit Twente en directeur van het DesignLab in Twente.
Meer weten:
Virtual Reality Learning Lab, Leiden
Stichting CyberSchool
CBS cijfers cybercrime
Over deze podcast:
Je kunt ons bereiken via bnr.nl/eeuwvanmijndochters