Agressieve klanten voorkomen én stoppen

Dé Klantenpodcast9 nov 202133 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Agressie-expert Caroline Koetsenruijter maakt zich er hard voor om agressie op de werkvloer drastisch terug te dringen. Met podcasthost Daniëlle de Jonge spreekt ze over:

• Hoe voorkom je agressie zo veel mogelijk: welke normen zijn acceptabel binnen jouw organisatie?

• Wat doe je als het je overkomt: een duidelijk grens trekken klinkt makkelijker dan het is.

• Op welke manier draagt de organisatie als geheel bij: vergoelijken is een veelvoorkomend risico om agressie in stand te houden.

Met confronterende en soms schokkende voorbeelden én veel praktische tips legt Caroline uit hoe jij kunt bijdragen aan het inperken van agressie. Ongeacht jouw functie en de aard van de organisatie waar je werkt. En ook als jij er in jouw werk niet direct mee te maken hebt. Want veiligheid is geen luxeproduct.

Extra tips

Meer tips over lastige klanten? Luister dan ook deze aflevering van Dé Klantenpodcast: Onredelijke klanten moet je gewoon heropvoeden – met Daniëlle de Jonge en Jos Burgers

Meer inspiratie? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en co-host

Daniëlle de Jonge is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Caroline Koetsenruijter is agressie- en conflictexpert en studeerde rechten in Leiden en Boston. Na haar studie werkte ze als docent en onderzoeker aan de Universiteit Leiden, bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid en bij het Nederlands Mediation Instituut. Sinds 2005 is Caroline erkend mediator en vanaf 2007 is zij directeur van Instituut KCB. Caroline en haar team trainen bij meer dan 125 opdrachtgevers rondom agressie en conflicthantering. Daarnaast is zij betrokken bij diverse initiatieven ter bescherming van hulpverleners en politieke ambtsdragers. Zij schreef de bestsellers ‘Jij moet je bek houden’ (2020) en ‘Het agressieparadijs’ (2021).

LinkedIn: www.linkedin.com/in/caroline-koetsenruijter-3407b7b

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail, LinkedIn, Twitter of Instagram. Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/deklantenpodcast.