Leren van jouw klanten: zo doe je dat!

Dé Klantenpodcast21 dec 202135 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Wat kun je doen om klanten echt te begrijpen, zodat je nóg klantgerichter wordt? Hoe gedragen klanten zich als ze niet met jou in contact zijn, zodat je weet welke plek jouw product of dienst inneemt in hun leven? En welke vragen wil je zeker aan klanten stellen, zodat je jouw commerciële proces kunt verbeteren?

Podcasthost Daniëlle de Jonge gaat in gesprek met Laura Hafkamp en Marit Klooster – beide werkzaam bij Ruigrok Netpanel – over leren van klanten. Want blije klanten helpen jou graag om beter te worden. Minder blije klanten overigens ook: daar kun je van leren! Ze spreken over:

  • Op safari met de klant voor ultieme eyeopeners
  • Van life journey naar customer journey naar mini-journeys
  • Klantervaringen mixen met data om nieuwe ideeën te krijgen

Of je nu ZZP-er bent of voor een multinational werkt: de vele tips in deze podcast helpen je zonder twijfel om de band met jouw klanten te versterken én jouw klantgerichtheid naar een hoger niveau te tillen.

Extra tips

Meer tips over leren van klanten? Luister dan deze afleveringen van Dé Klantenpodcast:

Artikel over customer journey en whitepaper met meer informatie. Meer artikelen lezen? Check dan deze pagina.

Meer inspiratie over klantgerichtheid? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en co-hosts
Daniëlle de Jonge
 is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Laura Hafkamp (Research Consultant) is gefascineerd door het bereiken en beraken van klanten, omdat dát de sleutel tot een commercieel succesvolle organisatie is. En om klanten te kunnen raken, moet je weten wat ze doen, hoe ze denken en wat ze willen. In haar werk als research consultant gaat ze op zoek naar gedrag, behoeften en wensen van doelgroepen door met die doelgroep in gesprek te gaan. Onder meer door customer journey in kaart te brengen. Met de inzichten uit die onderzoeken helpt ze haar opdrachtgevers om nog klantgerichter en dus succesvoller te worden.

Marit Klooster (Algemeen Directeur) begon ruim 20 jaar geleden wat sceptisch als stagiair bij marktonderzoeksbureau Ruigrok NetPanel: als goede marketeer weet je toch wat je doelgroep doet en wil? Daar kwam ze echter snel van terug toen ze ontdekte hoe waardevol het is om met je doelgroep in gesprek te gaan. Je krijgt nieuwe inzichten, snapt welke motivaties achter gedrag liggen, leert behoeften en wensen kennen. Inzichten uit onderzoek bevestigen vaak vermoedens of het onderbuikgevoel van de marketeer én geven daarnaast zoveel details, nuances en nieuwe inzichten. Pas als je jouw klant echt goed kent, kun je relevant voor hem zijn. En als organisatie succesvol.

Laura en Marit roepen alle organisaties op om naar hun klanten te luisteren, met ze in gesprek te gaan en beschikbare data te bestuderen. Dat kun je al grotendeels zelf. En als nodig helpen zij je graag verder op weg. Ruigrok NetPanel: hét Amsterdamse marktonderzoeksbureau met ruim 30 jaar ervaring in kwalitatief en kwantitatief onderzoek, zowel online als offline.

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail, LinkedIn, Twitter of Instagram.

Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/deklantenpodcast