Bromvliegen: details die het gedrag van klanten sturen

Dé Klantenpodcast18 jan 202233 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Kleine dingen met een groot effect: bromvliegen. Als je ze eenmaal herkent zie je ze overal! Sommige wil je graag vermijden, andere omarm je met vol enthousiasme. Podcasthost Daniëlle de Jonge spreekt met Eva van den Broek en Tim den Heijer, auteurs van de bestseller Het Bromvliegeffect.

Een razend interessant gesprek waar in de wetenschappelijk onderbouwde beïnvloedingstechnieken praktisch uitgelegd worden. Bijvoorbeeld:

  • Hoe zet je sociale signalen in om positief gedrag te stimuleren?
  • Wat maakt dat klanten trouw blijven aan hun keuze voor jouw bedrijf?
  • Op welke manier bouw je een slimme keuzearchitectuur?
  • Wat vinden klanten de moeite waard om aandacht aan te schenken?
  • Hoe zorg je er voor dat je er uit springt in de markt?

Genoeg inspiratie in de bromvliegen uit deze podcast om met alle goede intenties jouw klanten te verleiden. En ga op bromvliegsafari om al die bromvliegen te vinden waar jij je graag door laat verleiden.

Extra tips

Meer tips over gedragsbeïnvloeding? Luister dan deze aflevering van Dé Klantenpodcast:

Of lees de bestseller ‘Het Bromvliegeffect

Meer inspiratie? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en co-hosts
Daniëlle de Jonge
 is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Eva van den Broek studeerde Artificial Intelligence en maakte daarna een sprong naar Natural Stupidity. Ze promoveerde in experimentele economie en theoretische biologie en is verbonden aan de Universiteit Utrecht. Eva is oprichter van Behavioural Insights Nederland en heeft talloze experimenten gedaan om Nederlands beleid te verbeteren, met gedetineerden, ondernemers, kleuters, studenten en consumenten. Ze geeft regelmatig publiekslezingen, workshops en keynotes en schrijft daarnaast columns en blogs.

Tim den Heijer is neerlandicus en mede-oprichter van bureau B.R.A.I.N. Creatives. Tim werkte 20 jaar als copywriter en creative director in de reclamewereld. Hij deed dat voor veel van ’s werelds bekendste merken en behaalde internationaal prijzen en nominaties. Zijn specialisme: activerende campagnes die mensen bewegen. Daarbij putte hij steeds meer inspiratie uit gedragswetenschap. Zo groeide zijn overtuiging: grote problemen los je alléén op met de combinatie van wetenschap en creativiteit. Nu ontwikkelt hij als creatief strateeg campagnes, (merk)strategieën en nudges, inspired by science. Tim geeft hierover regelmatig workshops en gastcolleges.

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail (mail@danielledejonge.nl), LinkedIn, Twitter of Instagram.

Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/deklantenpodcast