Rake openingszinnen en uitsmijters voor zakelijke teksten

Dé Klantenpodcast24 mei 202231 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Aandacht trekken! In e-mails, offertes, posts op social media en alle andere teksten die je voor klanten schrijft. Jezelf positief onderscheiden, teksten persoonlijker en leuker maken én het imago van je organisatie versterken. En dat allemaal dankzij pakkende binnenkomers en afsluiters. Want aandacht voor je klantcommunicatie is meteen aandacht voor je klantrelatie.

In deze aflevering van Dé Klantenpodcast spreekt podcasthost en klantgerichtheidsexpert Daniëlle de Jonge met schrijfcoach Eefje Gerits. Ze geven je talloze praktische tips over vijf technieken:

  • Stel een verleidelijke vraag – en nee als antwoord is geen optie
  • Maak het menselijk – en benut de kracht van anekdotes
  • Doe iets verrassends – en zet de klant aan het denken
  • Prikkel de voelsprieten – en creëer een goede beleving
  • Doe een belofte – en geef iets om naar uit te kijken

Genoeg inspiratie om met vlotte pen aan de slag te gaan. Winst voor de klant én jezelf waar je vandaag nog mee kunt beginnen!

Extra tips

Meer tips over klantgericht taalgebruik? Luister dan deze afleveringen van Dé Klantenpodcast:

Maak taal onderdeel van je businessplan – met Maria Punch

Rake teksten die klanten overtuigen – met Eefje Gerits

Meer inspiratie? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en co-host
Daniëlle de Jonge
 is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Eefje Gerits is een allround communicatieadviseur, schrijfcoach/-trainer en copywriter. Zij helpt bedrijven om onderscheidend te zijn in hun communicatie, zodat ze moeiteloos het podium pakken en klanten overtuigen van hun waarde. Met slimme campagnes, websites, jaarverslagen, blogs, bedrijfsvideo’s, apps, (e-)boeken, nieuwsbrieven en andere uitingen. Creativiteit, betrokkenheid en humor zijn daarbij kernwoorden.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/eefjegeritsvandaag

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail (mail@danielledejonge.nl), LinkedIn, Twitter of Instagram.

Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/deklantenpodcast