Zo bouw je een succesvolle online community

Dé Klantenpodcast14 sep 202237 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Online relaties bouwen kan het beste in een online community. Op een eigen platform, via een – besloten – social media groep of juist op een heel andere wijze waarop je geïnteresseerden direct betrekt: er is voor ieder bedrijf van ZZP tot multinational een geschikte manier.

In deze aflevering van Dé Klantenpodcast spreekt podcasthost en klantgerichtheidsexpert Daniëlle de Jonge met ‘Queen of communities’ Maartje Blijleven over: 

  • Waarom zijn online communities het grote geheim achter de groei en het succes van veel bedrijven, ondernemers en social movements?
  • Vanwege welke trends hebben we ze nu nodig om relevant te zijn, te blijven en onze doelen te behalen?
  • Welke stappen zet je zelf om een succesvolle online community op te zetten, zodat je op de makkelijkste en snelste manier online relaties opbouwt met potentiële klanten die goed bij jou en je bedrijf passen?

Met een succesvolle community heb je niet alleen fans, maar ook ambassadeurs en leden die graag klant bij jouw bedrijf willen worden! Met de vele praktische tips in deze podcast kun je de eerste stappen alvast voortvarend zetten.

Extra tips

Meer tips over de technologische kant van klantgerichtheid? Luister dan ook deze aflevering van Dé Klantenpodcast:

Drie tech-ontwikkelingen om op in te spelen – met Steven van Belleghem

Meer inspiratie? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en gast
Daniëlle de Jonge
 is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Maartje Blijleven (1979) is #1 bestseller auteur, keynotespreker en al 20+ jaar digital community expert voor bedrijven zoals Endemol, KLM en Facebook. Als directeur van ‘We love communities’ en oprichter van de Online Community Academy, weet ze hoe je een community begint, activeert en laat groeien. Ze staat bekend als de 'queen of communities' en hielp honderden ondernemers en professionals om succesvol te zijn met hun eigen online community.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/maartjeblijleven

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail (mail@danielledejonge.nl), LinkedIn, Twitter of Instagram.

Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/deklantenpodcast