Klantenservice: voorkom de kloof tussen verwachtingen en werkelijkheid

Dé Klantenpodcast25 okt 202231 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

70% van de klanten maakt een aankoopbeslissing op basis van de service die ze ontvangen. 90% van de consumenten koopt meer bij een bedrijf als ze goede service ervaren. Ruim 50% van de consumenten heeft het gevoel heeft dat service bijzaak is. Alle reden dus om service binnen jouw bedrijf topprioriteit te geven.

Hoe je dat doet? Podcasthost en klantgerichtheidsexpert Daniëlle de Jonge spreekt met Zendesk-directeur Martine Niermans over:

  • 3 P’s voor optimale klantservice
  • kastje-naar-de-muur situaties voorkomen
  • klantenverwachtingen voorop stellen

De klantenservice goed inrichten en zien als profitcenter maakt dat klanten graag zaken met je doen. Plus als jij contact hebt met positieve klanten heb je meteen nog meer lol in je werk!

Extra tips

Meer tips over  van klantgerichtheid? Luister dan deze afleveringen van Dé Klantenpodcast:

Veel bedrijven hebben liever niet dat je ze belt – met Jos Burgers

Customer Journey: aan de tekentafel met de klant – met Kees Kerkvliet

De klantenservice als profitcenter – met Marije Sluis

Meer inspiratie? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en gast
Daniëlle de Jonge
 is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Martine Niermans leidt de Nederlandse activiteiten van Zendesk, specialist in customer support en customer experience. Ze heeft een sterk track record opgebouwd met het adviseren en begeleiden van organisaties bij het optimaliseren van de customer experience. Zo had ze onder meer een eigen CX-adviesbureau, was ze werkzaam als Chief Customer Officer bij Bynder en voerde ze de Business & Events-divisie bij Apple aan. Martine is daarnaast gepassioneerd spreker en coach voor ambitieuze jonge vrouwen.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/martineniermans

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail (mail@danielledejonge.nl), LinkedIn, Twitter of Instagram.

Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/deklantenpodcast