Gratis kennisdelen: kun je ook teveel weggeven?

Dé Klantenpodcast14 mrt 202326 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

E-books, gratis kennismakingsgesprekken, social media posts, blogs, nieuwsbrieven en allerlei downloads: de mogelijkheden zijn bijna eindeloos als het gaat om het delen van gratis kennis. Van die waardevolle content waarmee je mensen inspireert en tips geeft waar anderen iets aan hebben. En waardoor ze er voor kunnen kiezen om met jou zaken te doen.

Wat zijn de valkuilen waardoor je zóveel weggeeft dat potentiële klanten geen klanten worden? Daarover spreekt podcasthost en klantgerichtheidsexpert Daniëlle de Jonge met Kim Suurmeijer – specialist in online marketing.

  • Hoe benut je broncontent maximaal in diverse varianten?
  • Welke kanalen benut je om klanten aan te trekken?
  • Wanneer verandert kennisdelen in betaalde dienstverlening?
  • Op welke manier creëer je conversie uit gratis kennis?
  • Hoe doseer je promotie binnen de waardevolle content?

Hoe meer je deelt, hoe aantrekkelijker je bent voor – potentiële – klanten. Met de tips uit deze podcast maak je er voor iedereen een succes van.

Extra tips

Meer tips over het delen van content en klantgerichtheid? Luister dan deze afleveringen van Dé Klantenpodcast:

Meer inspiratie? Volg de gratis mini-masterclass ‘Onderscheidende klantgerichtheid’.

Host en gast
Daniëlle de Jonge
 is expert in eigentijdse klantgerichtheid en commerciële slagkracht. Ze is veelgevraagd spreker, trainer en auteur van de bestsellers ‘Verleid de klant’, ‘Human2Human: de nieuwe klantrelatie’ en ‘Extreem klantgericht’. Zij helpt bedrijven om zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Daniëlle is de vaste host van Dé Klantenpodcast.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/danielledejonge

Kim Suurmeijer is oprichter en mede-eigenaar van Virtual Heroes, een bureau dat al ruim 10 jaar online ondernemers ondersteunt op het gebied van online marketingactiviteiten. Virtual Heroes werkt met een vast team aan virtual assistants die elk vanuit hun eigen expertise de klant ondersteunen. Denk aan teksten schrijven, marketingfunnels maken, campagnes opmaken, online leeromgevingen inrichten en het beheer van een website. Ze nemen alles uit handen, zodat de klant zich kan richten op het belangrijkste werk: het ondernemen zelf.

Connect met Dé Klantenpodcast

Heb je vragen of input? Neem dan contact op met podcasthost Daniëlle de Jonge via mail (mail@danielledejonge.nl), LinkedIn, Twitter of Instagram.

Abonneren op deze podcast kan via bnr.nl/podcast/de-klantenpodcast