Bram Schot over zijn afscheid bij Audi, de coronacrisis en meer

De Nationale Autoshow24 apr '20 16:001 uur 4 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Schot was ruim twee jaar de baas bij Audi. Het roer moest om nadat de autofabrikant verstrikt raakte in het dieselschandaal. Onder leiding van de Nederlander, die 1 april afscheid heeft genomen, werd gereorganiseerd en een nieuwe strategie uitgestippeld. Zijn belangrijkste opgave was om Audi weer klaar te stomen voor de toekomst.

Lees ook | Audi-baas vindt afscheid nemen 'niet moeilijk'

Coronacrisis

De coronacrisis overschaduwt zijn afscheid. Vlak voordat hij vertrok, brak de crisis uit. Net als veel andere autofabrikanten besloot Audi om de productie in fabrieken stil te leggen. 'De beslissingen die je moet nemen zijn niet zo complex, maar het is niet leuk', zegt hij. Schot denkt dat de impact van de coronacrisis op de lange termijn groot zal zijn.

Lees ook | Auto-industrie in zwaar weer door coronacrisis

Lees ook | Dossier Dieselgate

Toekomst

Verder deelt Schot in De Nationale Autoshow zijn visie op de toekomst van de auto-industrie. Het gaat onder meer over het nieuwe business model van autofabrikanten, de toekomst van benzine en diesel, elektrisch rijden en de zelfrijdende auto.

Contact

Heb je een vraag of opmerking over de show? Mail ons: autoshow@bnr.nl. Je kunt ons ook vinden op Twitter, Facebook, Instagram en via bnr.nl/autoshow.