AIVD-informatie cruciaal voor FBI-onderzoek Rusland

De Ochtendspits26 jan '18 10:091 minuut
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De Nederlandse inlichtingendiensten onderschepten de informatie van het Russische hackerscollectief 'Cozy Bear'. Volgens Nieuwsuur en de Volkskrant hadden de Nederlandse veiligheidsdiensten meer dan twee jaar toegang tot de Russische hackersgroep. Een hackteam van de AIVD zag hoe 'Cozy Bear' kon binnendringen bij onder andere het Witte Huis en het DNC, het dagelijkse bestuur van de Democratische Partij.

Haven Rotterdam onvoldoende voorbereid op brexit

De zorgen over de naderende brexit groeien in de Rotterdamse haven. Dat zeggen Rotterdamse ondernemers vandaag in het Financieele Dagblad. Het grote probleem is vooral het gebrek aan urgentie, zeggen de ondernemers.

Die urgentie wordt vooral gemist bij de overheid, zegt Bas Janssen, directeur van de Rotterdamse ondernemersorganisatie Deltalinqs. 'Zoals bij de Douane en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Maar ook bij de ondernemers zelf. Er gaat echt wel heel wat gebeuren als die harde landing gaat plaatsvinden die nu verwacht wordt.'

Davos is meer dan louter limousines

Het lidmaatschap van het World Economic Forum in Davos kost vijftig- tot vijfhonderdduizend euro aan lidmaatschapsgeld. Toch is het voor sommige bedrijven het geld dubbel en dwars waard. En er komt vaak nog echt wat uit ook.

Herman Betten, communicatiedirecteur van DSM, gaat al jaren naar Davos. Dat is voor hem een van de meest favoriete weken in het jaar. 'Dan bedoel ik niet echt de sneeuw, maar het ecosysteem dat het World Economic Forum heeft gecreëerd.'