Lenen voor auto en private-lease steeds populairder

De Ochtendspits17 jul 20183 uren 56 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Vooral voor jongeren is private-lease hierdoor goedkoper. 'Tegelijkertijd moet je hierbij wel opletten, je komt namelijk niet makkelijk onder een contract uit en je bouwt zelf geen schadevrije jaren op.' Veertigplussers met een aantal schadevrije jaren zijn vaak goedkoper wanneer zij kiezen voor een lening voor een nieuwe auto.

Spanje ontwikkelt zich tot hoofdroute vluchtelingen

Waar voorheen de migranten vooral Europa binnen kwamen via Griekenland of Italië, wordt de route via Spanje steeds populairder. Vorige week kwamen er bijna 1300 migranten aan in Spanje, terwijl in Griekenland maar 500 en in Italië slechts 277 migranten aan land kwamen. Volgens correspondent Carlijn Teeven in Barcelona heeft het vooral te maken met de nieuwe premier Sanchez. 'De Spanjaarden zijn over het algemeen opvallend trots dat het land zoveel vluchtelingen opneemt. Vooralsnog ondervinden de Spanjaarden meer last van het massatoerisme dan van migranten.'

Verkeerspolitie sluit zich aan bij bonnen-actie

De verkeerspolitie gaat vanaf vandaag geen bonnen meer uitschrijven. De politiebonden voeren sinds vorige week actie voor een betere CAO, maar dat zet nog geen zoden aan de dijk. Daarom voegen de Teams Verkeerspolitie zich nu ook bij de bonnen-actie en schrijven ze geen bekeuringen meer uit, waardoor de schatkist zo'n 500.000 euro per dag misloopt. 'Tegen verkeershorken treden we wel gewoon op', wil Albert Springer, vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond, benadrukken. Het is dus geen vrijbrief om de snelheidslimiet opzettelijk te overtreden. Trajectcontroles en flitspalen staan overigens wel gewoon aan.