Huizenkoper krijgt minder financiering door VVE's

De Ochtendspits3 aug 20183 uren 56 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In dat reservefonds storten de leden van de VVE geld voor het grote onderhoud van het appartementencomplex. 'Banken kijken kritischer naar de staat van de VVE en als dat niet in orde is, krijgt de koper minder financiering', vertelt Kees Oomen, directeur VVE Belang.

Image

Miljardendeal voor Heineken in China

Heineken legt miljarden neer voor een belang in de grootste bierbrouwer van dat land: China Resources Beer. Daarnaast gaan ze samenwerken met de Chinezen. Het moet de Nederlandse bierbrouwer (nummer 2 van de wereld) aan meer succes helpen op de Chinese markt, waar het niet echt loopt zoals ze dat zouden willen. In 1983 betrad Heineken China, maar het kreeg nooit het gewenste grote distributienetwerk.

Noord-Brabant: de industriële motor van Nederland

Nergens in Nederland groeit de industrie zo hard als in Brabant, dat blijkt uit cijfers van het CBS. 'Eindhoven heeft de afgelopen decennia de omslag gemaakt naar de hightechindustrie en daar is de sterkste groei in te vinden', legt Rico Luman, sector- en regio-econoom bij ING uit. In de regio zijn grote bedrijven als ASML, Phillips en VDL te vinden. 'Mede door de TU Eindhoven is de werkgelegenheid, zeker voor hogeropgeleiden, erg hoog.'