Milieuvriendelijke alternatieven voor de ongezonde airco

De Ochtendspits6 aug 20183 uren 57 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Naast het feit dat het milieutechnisch beter is, zorgen de netten ook voor constantere temperaturen. Daarnaast kan volgens Koppelaar ook koelte gewonnen worden uit rivieren en het drinkwater.

Trump helpt Nederland van belastingparadijs-imago af

Dankzij de belastinghervormingen van president Trump vloeit er per kwartaal zo'n 70 miljard dollar minder vanuit de Verenigde Staten naar Nederland. Dit geld komt vaak van grote internationale ondernemingen en wordt via Nederland in landen als de Kaaimaaneilanden geïnvesteerd, vertelt Laurens Berentsen, redacteur van het Financieel Dagblad. 'Het feit dat Nederland een fiscaal doorvoerland is geeft ons wel een slechte reputatie.' De maatregelen van Trump komen staatssecretaris Menno Snel daarom erg goed uit.

Supermarkten spinnen garen bij mooie zomer

Veel bedrijven hebben last van de mooie zomer, maar dat geldt zeker niet voor supermarkten. De omzetcijfers liggen tien procent hoger dan vorig jaar, blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau IRI. Volgens retail- en merkendeskundige Paul Moers hadden supermarkten al weinig last van de crisis maar is de omzet daarna stug door blijven groeien. 'Het grote aantal toeristen in Nederland deze zomer speelt ook een rol in de mooie omzetcijfers.'