De Ochtendspits | 23 maart

De Ochtendspits23 mrt 20203 uren 56 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

'Afzonderen als we ziek worden is de meest effectieve maatregel', zegt Van Dissel tegen BNR.

Meer nieuws in De Ochtendspits:

Het is vijf voor twaalf en we móeten nu extra maatregelen doorvoeren om een tweede golf van het nieuwe coronavirus aan te kunnen. Elke maatregel die je nu neemt spaart doden en ziekenhuisbedden, zegt viroloog Ab Osterhaus tegen BNR. Trek de lijn van Italië door en je komt al gauw op duizenden doden na een week. 'De maatregelen die we nu nemen hebben pas over drie à vier weken effect.'

Lees ook | Liveblog Coronavirus

Meer dan 70 procent van de Nederlanders heeft vertrouwen in de corona-maatregelen van het kabinet, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Citisens. Een forse stijging ten opzichte van vorige week, zegt Harmen van Doorn van Citisens tegen BNR. Hij verklaart het toegenomen vertrouwen voor een groot deel uit de extra maatregelen van de afgelopen week.

Dossier | Coronavirus

Vanaf vandaag zijn alle technische voorzieningen geregeld voor particulieren en bedrijven om hun aflossingen van schulden uit te stellen in verband met het coronavirus. Dat bevestigt Rabobank-bestuursvoorzitter Wiebe Draijer aan BNR. Het aantal 'questions asked' is tot een minimum beperkt, zegt hij, zodat particulieren en bedrijven in dreigende nood zo min mogelijk belemmeringen tegenkomen.