De Ochtendspits | 16 april

De Ochtendspits16 apr 20203 uren 56 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

Dat blijkt uit een data-analyse van Company.info, opgevraagd door BNR. Die verdubbeling komt doordat gisteren de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) is uitgebreid.

Meer nieuws in De Ochtendspits:

Een deel van de ondernemers die niet in aanmerking komen voor de coronasteun van het kabinet sjoemelt met de boekhouding. Ze hopen zo alsnog een financiële compensatie te krijgen. Dat blijkt uit navraag van BNR bij onder meer fiscalisten en boekhouders.

Alles over DE OCHTENDSPITS: vind je hier

Het aantal mensen met betaald werk is de afgelopen maand ongewoon snel gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In maart zakte de arbeidsparticipatie naar 69,1 procent, de sterkste afname in zes jaar. Zo'n snelle daling is opvallend, zegt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS. Het aantal WW-uitkeringen steeg met 4,3 procent ten opzichte van een maand eerder.

De Britten mogen, uitzonderingen daargelaten, maar één keer per dag de deur uit om een luchtje te scheppen of te sporten. Maar voor donderdagavonden wordt een uitzondering gemaakt. Dan loopt het land de straat op om te klappen voor de werkers in de zorg; de NHS. 'Van Schotland en Wales tot Noord-Ierland en Engeland is de zorg om de zorg misschien het enige wat ze verbindt.'