De Ochtendspits | 2 juli

De Ochtendspits2 jul 20203 uren 52 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Maar nu stopt het gedogen en worden de busjes tóch van de .weg gehaald

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Hoewel steeds meer medewerkers weer af en toe naar kantoor mogen komen, werkt een groot deel van de Nederlanders nog altijd vanuit huis. En wat blijkt: thuiswerken is niet nadelig voor onze productiviteit. In verschillende onderzoeken werd de afgelopen weken de productiviteit van thuiswerken onder de loep genomen. Conclusie: het grootste deel van de werknemers is thuis niet minder productief dan op kantoor.

Alles over DE OCHTENDSPITS: vind je hier

Starters die aantonen dat ze altijd netjes hun hoge huur kunnen betalen, moeten sneller in aanmerking komen voor een hypotheek. Het CDA dient daarover vandaag een motie in in de Tweede Kamer. Volgens CDA-Kamerlid Julius Terpstra vallen starters momenteel te veel tussen wal en schip. Ze hebben een te hoog inkomen voor sociale huur. Maar een hypotheek krijgen is ook onmogelijk, terwijl hun maandelijkse huurlasten vaak gelijk zijn aan de aflossing van een hypotheek.

Designer Outlet Roermond haalt 8,5 miljoen bezoekers per jaar, meer dan de Efteling. Een plotselinge sluiting was daarmee een klap. Veel van de bezoekers komen uit China. Die komen nu via een livestream toch naar het Roermond. Pieter van Voorst Vader, managing director bij Designer Outlet Roermond, ziet corona dan ook als een uitgelezen kans om ook de binnenlandse marketing op de schop te nemen. Je ziet meteen het effect dat marketing heeft en dat is zelden zo.