De Ochtendspits | 19 augustus

De Ochtendspits19 aug 20203 uren 9 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Grote boosdoener voor de industrie zijn uiteraard de coronacrisis en de lockdown-maatregelen die vlak voor het tweede kwartaal ingingen.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Een eigen huis is voor ruim twee derde van de Nederlandse starters onbereikbaar. Dat concludeert Viisi Hypotheken op basis van onderzoek uitgevoerd door Panelwizard onder ruim duizend Nederlanders tot 35 jaar. Zij denken bovendien dat het steeds moeilijker zal worden om een succesvolle hypotheekaanvraag te doen.

Koninklijke Horeca Nederland is niet te spreken over de verscherpte toezicht op de Amsterdamse horeca, die burgemeester Halsema heeft aangekondigd. Halsema vindt dat nodig om het oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan.

De hittegolf van de afgelopen weken heeft in veel regio's in ons land tot stroomstoringen geleid. Dat blijkt uit een rondgang langs de drie grootste netbeheerders van ons land. Vooral in Friesland en in de regio Amsterdam blijken koppelingen bij warmte snel stuk te gaan. Het grootste probleem is dat niet precies bekend is waar die koppelingen precies liggen.