De Ochtendspits | 2 september

De Ochtendspits2 sep 20203 uren 8 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

(BNR)

Wel gaat, volgens ONL, het huidige corona-testbeleid ondernemers nog altijd veel geld kosten. MKB-Nederland zou graag zien dat de bestaande landelijke regels beter gehandhaafd worden.

Ondernemersvereniging ONL is tevreden over de regionale corona-aanpak die het kabinet gisteren aankondigde. Wel gaat, volgens ONL, het huidige corona-testbeleid ondernemers nog altijd veel geld kosten. MKB-Nederland zou graag zien dat de bestaande landelijke regels beter gehandhaafd worden.

We gaven vorig jaar bijna 4 miljard euro uit aan auto-onderhoud, meldt RAI Vereniging. In vergelijking met 2018 gingen we ook váker naar de garage. Bijna 18 miljoen onderhoudsbeurten werden er uitgevoerd, in 2018 waren het er nog 16 miljoen, meldt de belangenbehartiger in de mobiliteit.

De evenementenbranche moet voorlopig nog wachten op verdere versoepelingen, net nu het seizoen van de congressen en beurzen voor de deur staat. De sector is druk bezig met het zoeken naar oplossingen, zolang de anderhalve meter afstand in acht moet worden genomen. De belangrijkste uitdaging is om aan te geven wat de criteria en richtlijnen zijn voor het kabinet.