De Ochtendspits | 6 oktober

De Ochtendspits6 okt '20 10:262 uren 52 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat verwachten de zorgbonden V&VN en Nu91. Ook zijn er veel zorgen over de aanwezigheid van voldoende beschermende middelen en sneltests.

In De Ochtendspits verder onder meer:

Commerciële bedrijven die soa-zelftests aanbieden, doen zeer goede zaken in coronatijd. Mensen blijken massaal over te schakelen op deze manier van testen, omdat bij veel GGD'en de soa-zorg is afgeschaald. GGD-personeel is massaal nodig voor het testen op het coronavirus en het bron- en contactonderzoek.

Van alle horecamedewerkers die zich vanaf juni lieten testen op corona, blijkt maar liefst één op de twintig het virus te hebben opgelopen. Daarmee is de horeca de beroepsgroep met het hoogste percentage positieve tests. In de laatste week van september ging het zelfs om een percentage van bijna elf procent.

Als het aan de PvdA ligt, keert in de volgende kabinetsperiode de basisbeurs voor studenten weer terug. De voorzitter van de commissie die het nieuwe verkiezingsprogramma van de sociaaldemocraten schrijft, Esther Mirjam Sent, zegt dat vandaag in de Volkskrant.