De Ochtendspits | 29 maart

De Ochtendspits29 mrt 20212 uren 37 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het percentage mensen dat veel vertrouwen heeft in de werking van het vaccin daalde van 60 naar 50 procent.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Het Verenigd Koninkrijk gaat de maatregelen een beetje versoepelen. Vanaf vandaag mag je met zes mensen buiten bij elkaar komen en zijn buitensporten weer toegestaan. Premier Boris Johnson benadrukt dat het wel belangrijk is om voorzichtig te blijven. Maar hoewel het prikken voortvarend verloopt, weigerden veel armere Britten een vaccin te nemen, tot voor kort.

Ga je beleggen via een crowdfundplatform? Let dan goed op, want je krijgt vaak erg gebrekkige informatie over de rendementen en de risico’s. Ook moet je als belegger lang zoeken naar de kosten van je belegging. Dat blijkt uit eigen onderzoek van onze collega’s van het Financieele Dagblad, dat de grootste 25 crowdfundplatforms doorlichtte.

Nederland zou meer aandacht moeten besteden aan het investeringen in de waterveiligheid en de infrastructuur. Als we dat niet doen, kunnen we zomaar onze triple A-status verliezen, waarschuwt Deltacommissaris Peter Glas.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.