De Ochtendspits | 2 april

De Ochtendspits2 apr 20212 uren 41 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Lange tijd was Rutte de man die het gemak van het woord had, een optimistisch mens dat heel goed was in de boel bij elkaar houden. En dat beeld is nu aan diggelen.

Veder in De Ochtendspits onder meer:

Ook binnen de VVD zijn de meningen over Mark Rutte rond de mislukte verkenning snoeihard. Dat zegt Ernst van Splunter, communicatiedeskundige, oud-Kamerlid en Zeister gemeenteraadslid voor de VVD. Eigenlijk zit er al een houdbaarheidsdatum van zo'n acht jaar aan het premierschap, zegt hij. 'Heel veel VVD'ers denken dat de uiterste houdbaarheidsdatum nu toch wel wel is verstreken.'

Liveblog Formatie | Nadat de volledige oppositie het vertrouwen in demissionair premier Mark Rutte had opgezegd, zegt ook een van de coalitiepartijen (ChristenUnie) niet met hem in een nieuw kabinet te stappen. Rutte laat weten dat hij nog altijd strijdbaar is en wil aanblijven in een nieuw kabinet.

Bedrijven vestigen zich steeds vaker in verschillende landen om zo de risico’s van verstoring van de keten uit te smeren. Dat blijkt uit onderzoek van Buck Consultants, in opdracht van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) onder bestuurders van meer dan 70 internationale Brabantse bedrijven. Digitalisering en robotisering maken Nederland en de regio aantrekkelijker voor de hoogwaardige maakindustrie.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.