De Ochtendspits | 1 april

De Ochtendspits1 apr 20212 uren 38 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat vindt een ruime meerderheid van de Tweede Kamer. Kamervoorzitter Khadija Arib zegt dat de documenten waar de fracties om hadden gevraagd niet op tijd zijn aangeleverd en het debat donderdag wordt gehouden.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Nadat de Hongaarse premier Viktor Orbán afgelopen maand uit de christendemocratische fractie stapte, is hij op zoek naar nieuwe partijen in het Europees Parlement om mee samen te werken. Er zijn gesprekken met Matteo Salvini, de leider van de Italiaanse Lega Nord. Ze gaan het hebben over een rechts blok in het parlement.

Frankrijk gaat vanaf vandaag voor vier weken in een lockdown. Een aantal regio's had al te maken met strengere maatregelen, maar die gaan nu voor het hele land gelden. Het gaat de laatste tijd niet goed met de coronacijfers in Frankrijk. Niet-essentiële winkels moeten nu dicht, er geldt een avondklok en de scholen gaan drie weken dicht.

De oud-topman van scheepsbouwer Royal IHC, dat vorig jaar door de Nederlandse staat werd gered met als voorwaarde dat de CEO geen enkele vergoeding krijgt bij zijn vertrek, krijgt toch een slordige half miljoen op z’n rekening gestort. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.