De Ochtendspits | 6 april

De Ochtendspits6 apr 20212 uren 36 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

De vraag is of dat nodig is. Rutte wil door, na de mislukte verkenning, het krankzinnige Kamerdebat over Pieter Omtzigt ‘functie elders’ van vorige week, een motie van afkeuring en wantrouwen.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Waar de meeste Nederlanders nog moeten wachten op een vaccin, kunnen vanaf vandaag alle New Yorkers boven de 16 jaar zich melden voor een coronavaccin. Daarmee loopt de stad ruim een maand voor op het toch al snelle Amerikaanse vaccinatieschema.

De Europese Commissie is onder voorwaarden akkoord met maximaal 4 miljard euro aan extra steun voor Air France, onderdeel van Air France-KLM. De Franse Staat neemt drie miljard euro voor zijn rekening, daarnaast wordt voor 1 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgegeven. In ruil voor de steun om het eigen vermogen van de Franse luchtvaartmaatschappij te versterken, moet Air France onder andere een aantal start- en landingsrechten opgeven op de overbelaste luchthaven van Parijs Orly.

Marcel Levi begrijpt weinig van de strategie in Nederland op het gebied van de coronavaccinaties. De voormalig directeur van zeven ziekenhuizen in Londen en inmiddels voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) merkt op dat het gevoel van urgentie ontbreekt bij de keuzes die er rondom het vaccineren worden gemaakt.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendnieuws, de BNR-app en Spotify.