De Ochtendspits | 16 april

De Ochtendspits16 apr 20212 uren 27 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Veel ondernemers hebben zo moeten interen op hun reserves dat ze bijvoorbeeld geen geld meer hebben om hun personeel te betalen of om voorraden in te slaan.

Zzp'ers moeten meer mogelijkheden krijgen om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Daarvoor pleiten de gezamenlijke schenkkringen. Nu worden de Belastingdienst en het UWV overvraagd, zegt Maudie Derks, directeur van Acture Group, gespecialiseerd in oplossingen op gebied van sociale zekerheid.

De terrassen kunnen echt nog niet open, maar het risico van de Fieldlab-festivals aan het eind van de maand is aanvaardbaar, zegt Jaap van Dissel van het RIVM. 'Zorg dan wel dat je bent aangesloten bij de GGD en de Veiligheidsregio en dat je een goede follow-up hebt.'

De Belastingdienst is onder druk komen te staan door de toeslagenaffaire. Ambtenaren zijn bang om etnisch te profileren en nemen aangiftes van mensen met een buitenlandse achternaam voor lief. De dienst kan daardoor opbrengsten mislopen.

Abonneren

In Ochtendnieuws hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via bnr.nl/ochtendspits, de BNR-app en Spotify.