De Ochtendspits | 14 mei

De Ochtendspits14 mei '21 11:062 uren 34 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nederland is bang dat bedrijven die coronatests aanbieden de dupe worden van verplichte gratis tests, blijkt uit navraag van BNR onder europarlementariërs.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

- Rotterdamse ondernemers zien hun dromen over een lucratief Songfestival in rook opgaan. De toeristen blijven weg en de coronaregels maken het er ook niet makkelijker op.

- Na bombardementen en raketbeschietingen is nu het straatgeweld in Israël tussen joden en Arabieren een groot probleem. Correspondent Ralph Dekkers ziet hoe joodse extremisten en Arabische criminele bendes elkaar te lijf gaan en winkels en synagoges vernielen.

- Tata Steel moet binnen vijf jaar serieus vergroenen, zegt de FNV. Dat is belangrijk voor de leefomgeving, het behoud van de staalindustrie en het behoud van de werkgelegenheid. Bovendien wordt Tata met een duidelijk vergroeningsplan aantrekkelijker voor overname.

- Amerikanen die gevaccineerd zijn tegen corona, hoeven in de meeste gevallen geen afstand meer te houden en geen mondkapje meer te dragen. President Biden volgt de nieuwe richtlijn van het CDC, het Amerikaanse RIVM.