De Ochtendspits | 19 mei

De Ochtendspits19 mei 20212 uren 35 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Sommige platformen spreken van een vervijfvoudiging in drie maanden of in één maand het aantal aanmeldingen dat normaal in een jaar binnenkomt.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

De druk op Shell om te vergroenen neemt toe. Nadat dinsdag 30 procent van de aandeelhouders voor een motie van activistische beleggersgroep Follow This stemde, gooide het internationaal energie-agentschap extra olie op het vuur met een verrassende oproep om te stoppen met het investeren in fossiele grondstoffen.

Het coronapaspoort voor de Europese Unie lijkt onderweg. Wel moeten er nog enkele politieke en technische hindernissen worden genomen. De onderhandelingen tussen het Europees Parlement, de Raad van Ministers en de Europese Commissie liepen gisteren nogal stroef.

In den beginne vond de spreekstalmeester der coronawijzen het dragen van mondkapjes flauwekul. Het was pure symboliek, het hielp nergens tegen. Toen, op Donald Trump en Jair Bolsonaro na, zowat de ganse planeet de kapjes verplicht stelde, ging de spreekstalmeester, mopperend in zijn baard, door de knieën, zegt Bernard Hammelburg in zijn column.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits/, de BNR-app en Spotify.