De Ochtendspits | 18 mei

De Ochtendspits18 mei 20212 uren 32 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Amerikanen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus hoeven in de meeste gevallen geen afstand meer te houden en geen mondkapje meer te dragen. Volgens immunoloog Ger Rijkers, verbonden aan University College Roosevelt in Middelburg.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan het conflict tussen Israël en Hamas. Ook vandaag is het onrustig in de Gazastrook. Diverse wereldleiders pleiten nu voor een staakt-het-vuren, maar vooralsnog zonder gehoor.

Britse werkgevers hebben moeite om hun vacatures te vullen. Vanwege de Brexit en de pandemie zijn honderdduizenden Europeanen teruggekeerd naar hun geboorteland. En net nu de Britse economie weer opengaat, maken zij geen aanstalten terug te keren.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft bekend gemaakt dat de Nederlandse economie gedurende het eerste kwartaal met een halve procent is gekrompen. De krimp werd vooral veroorzaakt door een daling van de consumptie door huishoudens en overheid.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits/, de BNR-app en Spotify.