De Ochtendspits | 25 mei

De Ochtendspits25 mei 20212 uren 35 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Het is zinvol om een helder onderscheid te maken tussen kosteninflatie en bestedingsinflatie, zegt Hugo Erken, econoom bij de Rabobank. De tekorten aan onder meer grondstoffen spelen nu al op, waardoor onder meer computerchips schaarser worden en containers duurder worden. 'Je ziet dat de waardeketens op dit moment flink verstoord zijn. De grondstofprijzen stijgen dit jaar alleen al in de eurozone met 25 procent.'

In de nasleep van de vliegtuigkaping afgelopen zondag willen meerdere Europese leiders dat er harde sancties komen tegen Belarus. Maar de grote vraag: blijft het bij spierballentaal of laat de EU ook echt haar spierballen zien?

De grootste oppositiepartij uit de Duitse Bondsdag, de uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD), presenteert vanmiddag hun lijsttrekkersduo. De kans bestaat dat de partij nog verder richting richting extreemrechts schuift.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits/, de BNR-app en Spotify.