De Ochtendspits | 28 mei

De Ochtendspits28 mei '21 11:322 uren 34 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Op de wegen, in de treinen, in de winkelcentra: overal zien we weer meer mensen.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

- De boodschappen in de supermarkt zijn de afgelopen tien jaar flink duurder geworden, blijkt uit onderzoek van het CBS. Vooral voor gezonde producten moet dieper in de buidel worden getast.

- President Poetin ontmoet vandaag zijn collega Loekasjenko van Belarus. Loekasjenko weet dat zijn lot in handen van Poetin ligt. De Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja is vandaag op bezoek bij premier Rutte én de Tweede Kamer.

- De Tweede Kamer wil dat huurders beter beschermd worden tegen huisjesmelkers. 'Populistisch gewauwel', zegt Maarten de Gruyter, directeur van vastgoedonderneming Boelens de Gruyter.

- Politiek Den Haag beleeft een drukke dag. Informateur Hamer gaat verder met de formatiebesprekingen, er moeten grote besluiten worden genomen over het coronabeleid en dan is er nog de persconferentie over stap 3 van het openingsplan van het kabinet.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits/, de BNR-app en Spotify.