De Ochtendspits | 31 mei

De Ochtendspits31 mei 20212 uren 36 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Afgelopen woensdag besliste de rechter dat Shell de CO2-uitstoot drastisch moet verminderen, zonder dat specifieke wetgeving het bedrijf daartoe verplicht.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Het lijkt erop dat er voor het eerst in twaalf jaar een regering komt zonder premier Netanyahu in Israël. Oppositieleider Yair Lapid kan nu namelijk ook rekenen op de steun van de rechtse oppositiepartij van Naftali Bennett. Lapid kon al rekenen op steun van de linkse partijen.

De arbeidsmarkt is nog steeds te weinig gericht op zelfstandigen, zeggen ondernemersorganisaties. Daarom presenteren ondernemersorganisatie ONL, vakbond AVV én Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) samen een 'nieuw sociaal akkoord'.

De VVD dreigt met een verbod op negatieve rente voor spaarders die maximaal 100.000 euro op hun spaarrekening hebben staan. De partij vreest dat banken kleinere spaarders toch willen laten opdraaien voor de hoge kosten die zij maken.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits, de BNR-app en Spotify.