De Ochtendspits | 1 juni

De Ochtendspits1 jun 20212 uren 41 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Dat blijkt uit een eerste kosten-batenanalyse van toerismebureau het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), gedeeld met BNR.

Verder in De Ochtendspits onder meer:

Een tegenvaller voor de horeca: het kabinet blijft bij het verbod op televisies en grote schermen op terrassen en in kroegen. Gisteravond was er overleg tussen de burgemeesters en het kabinet. Demissionair minister Grapperhaus was duidelijk: het gaat niet gebeuren.

Het Europees Parlement en de EU-lidstaten onderhandelen over nieuwe Europese regels die multinationals verplichten de betaalde belastingen in elke lidstaat openbaar te maken. Dit noem je 'country-by-country reporting'

Saskia Egas Reparaz begint vandaag als de nieuwe CEO van Hema. Ze heeft een flinke klus voor de boeg, want begin deze maand kwam de winkelketen met dieprode cijfers. Vorig jaar had de winkelketen namelijk een verlies geleden van liefst 215 miljoen euro.

Abonneren

In De Ochtendspits hoor je in 20 minuten het belangrijkste nieuws van de dag. Abonneer je op de podcast via www.bnr.nl/podcast/de-ochtendspits, de BNR-app en Spotify.